2008-07-25

Home from Fiji

Jaha, då har man spenderat nästan en vecka på Fiji.
Och sen blev man själv på planet hem till Sydney, det var ju inte riktigt meningen.

Daniel sökte sitt visum första dagen på Fiji, men då han fortfarande inte hade fått någon bekräftelse fick han stanna kvar på flygplatsen när jag checkade in och lyfte mot Sydney. Ja, det blev ett par tårar som fälldes...

Men tiden på Fiji var fantastisk. Underbart resort helt avskilt från andra turister. Väääldigt god mat, med nyfångad fisk varje kväll. Till och med Daniel fick ur sig orden: Ja, fisk - det är gott det! Inte en enda dag på hela veckan åt vi kött, så pass bra var fisken. Personalen på resorten var helt fantastisk, mindes vad vi hette från första stund och ordnade fisketur - fast den egentligen inte skulle kunnat ordnas den dagen. Att en av tjejerna var så pass bakfull från dagen innan att vi bara efter ett par timmar till havs var tvungen att vända tillbaka, var ju faktiskt inte personalens fel. Vi spenderade våra nätter i en Beach Front Bure, som verkligen låt vid stranden. Vi vaknade varje dag till vågornas svall, tog oss upp och duschade i vår utomhus dusch för att sedan stiga ut på verandan och skåda utsikten. Att frukosten var inkluderad var ju inte heller fel, speciellt när den bestod av färsk frukt, mjölk och flingor, juice och kaffe/the och toast. Man höll sig mätt fram till lunch.

Vi tog oss ut från resorten ett par gånger, som jag berättade - fisketur, men också en tur till en närliggande by. En av killarna som jobbade på resorten var "bodyguard" åt byns överhuvud och han visade oss runt i byn. Väldigt intressant.

Fijian Cooking Class fick vi också vara med om, samt Melon Crushing, snorkling, sol och bad, drinkar i poolen (som hade en "swim up bar"), quiz night, crab race, movie nights och "liten släng av storm".

Ja, det blir många minnen från Fiji. Men det som jag nu tänker på mest är Daniel som sitter på ett skitigt hostel vid flygplatsen i Nadi. Snälla immigration, låt honom komma hem till Sydney!

Bilder kommer så snart Daniel har kommit hem.

Inga kommentarer: