2008-07-01

Finnes: arbetsvillig svensk 24-åring

Sökes: arbete, med lön. Timlön. Skojare och psykotiska säljare undanbedes.

Oj oj oj, gissa vad? Vi är nu strandbor! Nära nog åtminstone. Det känns riktigt tungt att behöva se vyer som denna vareviga gång man lämnar lägenheten på Lucius street:



Vi upptäckte vid flytten att vi har samlat på oss helt otroligt mycket under våra första fem månader här, det var knappt att vi fick plats med allt i vår beställda kombitaxi.



Flytten ägde alltså rum i lördags, på mois egen födelsedag. Det var en riktigt bra dag, Sara kan konsten att fixa till det där lilla extra. Dagen började med en inspektion av ett brittiskt par, sedan drog vi oss ner mot Newtown och åt frukost på en väldigt fancy restaurang dekorerad med vitmålade väggar och enorma tavlor. Mätta och belåtna tog vi oss hemåt och bokade taxin. Vår Bangladeshiska vän Rafiq hjälpte oss med all bråte som skulle ut, han tyckte det var väldigt tråkigt att vi flyttade, men när vi lovade att hälsa på när tillfälle gavs så var det ok.

Ute i Bondi väntade Zane på oss och hjälpte till med grejerna, självklart bor vi högst upp i ett gammalt hus utan hiss. När vi väl var på plats tog vi oss till det enorma köpcentret i Bondi Junction och handlade lite mat och tårta, återvände hem, åt en bit tårta tillsammans med varsin Tooheys, gjorde oss i ordning och for in mot stan och Buckland street då jag glömde att lämna nyckeln till lägenheten när vi stack. Efter det blev det middag på en italiensk restaurang precis runt knuten från vår gamla lya. Maten var fantastico! Jag hade trots allt blivit vuxen och beställde skaldjursrisotto, Sara är ju inte ens 23 och åt därmed pizza. Vår servitör kan ha varit den mest stressade italienaren jag sett, och han glömde bort att ta vår beställning så vi var på väg att gå, men han bad så mycket om ursäkt och skyndade sedan på vår mat så han blev förlåten.

Sent om sider, mätta och glada efter maten och en flaska vitt tog vi oss till Jonas på Yurong street där det vankades fest. Temafest. "Gold Diggers & Sugar Daddies" stod det på inbjudan, och vissa försökte verkligen leva upp till epiteten. Jonas själv hade på sig frack och fluga till ett par vita tennisshorts, han såg verkligt aristokratisk ut.

Vädret har varit helt fantastiskt sista tiden, det skall föreställa vinter men vi har haft 20 grader varmt och skinande sol. Söndagen spenderade jag och Jonas i sluttningen ner mot Bondi där vi gassade i solen, och sedan åt en bit av min födelsedagskaka. I går var Sara ledig så då tog vi det mest lugnt, vandrade runt i vårt nya kvarter, satt vid klipporna och tittade ut över havet och tog ytterligare en sväng till Bondi Junction. Vid vår utflykt vid vattnet såg vi levs levande valar, endast några hundra meter från land! Tydligen är det valsäsong nu, och valar av alla de slag flockas runt Sydneys kust. Det var mäktigt att se dem, även om de var en bit bort. Knölvalar skall det ha varit enligt en aussie som beskådade dem från samma klippsats.

Idag har Sara jobbat, och jag har sprungit runt som en tetting och bett om jobb i ett antal butiker, det är mer slitsamt att söka jobb än att arbeta, vill jag intala mig själv.. Fick lämna in mitt CV på ett antal ställen, så det vore väl fan om inte något av dem skulle nappa. Jag håller tummarna, och lär spendera morgondagen åt att besöka ytterligare eventuella arbetsplatser.

Härligt att spanjorerna vann, eller ja, eftersom jag nu var tvungen att välja mellan Spanien och Tyskland vill säga - extra kul för danskvännen Jens som fick uppleva finalen och ett antagligen ganska gediget firande på plats i Barcelona.

Nej, nu räcker det för idag. Ikväll skall Sara och jag se på barnfilm på bio. Kung-Fu Panda. Förhoppningsvis en lagom dos av underhållning för en trött tisdagskväll. Jag återkommer om jag får något arbete de närmaste dagarna. Om inte så lär jag återkomma och svära åt de nötter som inte fattat hur bra jag är, ödmjuk som jag är..

Vi hörs!

Cheers


PS Tack för alla gratulationer! DS


Så här glada blir man vid flytt till Bondi Beach

Inga kommentarer: