2008-08-18

Sydney Life

Då har det hänt igen; tidsperioden mellan ett inlägg och ett annat har varit väldigt lång. Det har hänt en hel del vardagliga och mindre vardagliga saker, att skriva om allt skulle göra texten oläsligt lång, om jag ens skulle minnas hälften. Men, i kort:

- har jag arbetat en hel vecka på Howards Storage World. Det har varit helt ok, även om dagarna känns oerhört långa. Det är inte helt lätt att hjälpa kunder göra välinformerade inköpsbeslut när man knappt vet vad som finns i butiken. Men saker börjar falla på plats och de flesta i personalstyrkan är riktigt vänliga. Men otrevliga kunder hatar jag redan, vilka obstinata människor det finns!

- Ellinor har kommit på besök, vilket har gjort att vi turistat för fullt under vår lediga tid. Helgen har bjudit på en hellyckad tripp till Blue Mountains, några timmars bilfärd från Sydney. Det är ungefär som det låter; en hel del bergstoppar, dalar, vyer, träd, kängurur och annat. Vi åkte en busstur och chauffören lyckades mer eller mindre prata oavbrutet under hela turen. En ganska imponerande prestation då vi avgick kl 06.50 och återvände runt femsnåret. Men han var kunnig och täckte i princip allt från Australiens historia, invandringspolitik, djurliv och rugby/footie-ligor. Bilder kommer.

- I dag besteg vi Sydney Harbour Bridge, som ni har sett ett hundratal bilder på vid det här laget. Det var högt som faen, och ganska kallt. Men konstigt nog var det inte speciellt obehagligt att klättra upp 150 meter över vattenytan och beskåda utsikten. Här har vi bara ett gruppfoto som inkluderades i (det höga) turpriset. Man fick inte bära med sig egen kamera, eller något annat heller för den delen. Om man ville kunde man köpa dyra foton efteråt i god Lisebergsanda, men vi avstod.

Snart ska våren vara på väg, det verkar som att solen börjar gå ner allt senare om dagarna redan nu. Helt enkelt är saker och ting ganska bra här, det är skönt att arbeta och få lite rutin i veckostrukturen. Började med fem dagars arbetsvecka, har nu varit ledig i tre, och ska framöver jobba tisdag-lördag. Lönen betalas veckovis, så jag får min första pay redan på onsdag. Sweet.

Nu ska jag försöka få liv i damerna som tagit siesta.

På återseende.

Cheers



Inga som helst likheter finnes mellan undertecknad och en Wombat.



Bondi Beach i gryningen.



En av ca 48 fantastiska vyer. Tyvärr dog vårt kamerabatteri, Ellinors bilder kommer vid senare tillfälle.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej det är inte alltid lätt att jobba med otrevliga kunder (tro mig, JA VET:/). Det är bara att le och se glad ut. Kunden har alltid rätt;)
Otroligt vad ni ser er om i det stora landet. Ni måste ju snart ha sett allt!?
Här går det också mot mörkare tider(du måste väl mena att de går mot ljusare hos er? annars blir de lite lustigt...) så man har en lång, mörk trevlig höst framför sig. YEAH!
Lycka till me jobbet! Tjo!

Danne sa...

Jupp, de påstår ju att det är så!
Hehe, har tyvärr inte sett speciellt mycket alls som man ska räkna in landets storlek, men mer ska det bli :D

Jupp, ni får det mörkt och kallt, vi får det varmt och skönt. Men först ska vi överleva den milda vintern!