2010-03-25

Från det ena

Det var visst ett tag sedan sist. Vi har nu lämnat Nya Zeeland och de kalla nätterna i Christchurch och snart spenderat sex dagar i tropiska Queensland. Det var en lång dags resande för att komma hit - alarm vid 03, taxi till flygplatsen, visumkrångel i Sydney, hyrbil i Cairns och sedan ytterligare 2,5h i en liten Getz norrut för att parkera i Cape Tribulation och tre nätter där.


Vi har nu lämnat Cape Trib, stannat två nätter i Port Douglas, och ska nu sova en natt i Cairns innan det är dags att flyga 3,5 timmar söderut till Melbourne.

Sista tiden i NZ då?

Vi hann med besök till Banks Peninsula söder om Christchurch, en fantastisk tågresa kust till kust var genom alperna, och under vår sista dag i landet lyckades vi få bilen såld till ett Malaysiskt par. Vi fick 150 dollar mer än vi betalade för den, bra deal!

På plats i Queensland har vi bland annat besökt två lokala glasstillverkare uppe i Cape Tribulation (under samma dag), nattvandrat i regnskogen och sett alla möjliga djur och insekter - krokodiler och världens största mal för att nämna några - varit på fruktprovning och smakat mängder av exotiska frukter vi aldrig sett tidigare, åkt en båttur på Daintree River, och provdykt och snorklat i Stora Barriärrevet.

Vi verkar ha en enorm otur med sjögången var gång vi sätter oss på en båt - vi blev meddelade att det skulle bli en aning “rough” under resan ut till revet, och det var ingen överdrift. Det var ganska komiskt att se en efter en slita till sig bruna papperspåsar och försöka ta sig ut till bakre däck under resans gång. Halva passagerarskaran satt där ute och önskade att de inte hade ätit frukost innan vi kom fram och havet blev lugnare.

Det känns rätt märkligt att vi faktiskt lämnat NZ bakom oss, och om redan tre veckor kommer vara på svensk mark igen.

Se till att snön är borta tills dess!



Snart kommer det lite bilder.

Inga kommentarer: