2010-04-15

Lyfter snart

Vi sitter nu på Kula Lumpur LCCT i väntan på att få kliva på vårt 13-timmars flyg mot Stansted London, på dagen 75 sedan vi körde vår Mitsubishi ur Auckland och sov första natten i Mt Monghanui.

Den här veckan har varit intensiv. Det var underbart att vara i Sydney igen, och där försökte vi hinna med så mycket vi bara kunde; träffa gamla vänner och kollegor, sola i grässluttningen till Bondi Beach, vandra i The Rocks, handla på Paddy’s Market, äta i Darling Harbour och sist men inte minst besöka UTS och köpa en t-shirt där som jag aldrig gjorde när det begav sig.

Det var ett härligt besök, och sista dagen innan det var dags att fara till flygplatsen besökte vi Surry Hills festival som vi missade 2008. Där köpte vi ett gäng småtavlor vi tänkte köpa då men aldrig gjorde, och fick en ordentlig öllunch i sällskap av Saras gamla kollega Adrian med vänner.

Vi har nu spenderat fyra nätter i Kuala Lumpur, som känns en lång väg från Sydney på alla sätt och vis. Det är en ganska skitig, fuktig och illaluktande stad, men det finns otroliga platser att besöka. Plus alldeles för många vansinnigt stora shoppingkomplex där vi spenderat på tok för mycket tid, men billigt är det! Vi har också umgåtts med Saras Boråsvän Ellinor, systern Carolin och deras familj som dök upp för ett överraskningsbesök.

Utöver fyrtioelva köpcenter har vi bland annat även besökt nationalmoskén, Islamic Arts Museum, en fågelpark, försökt åka upp i Petronas Twin Towers, åkt upp i Menare Kuala Lumpur (det obligatoriska jättetornet), ätit på überfin fransk restaurang, ätit mat lagad på gaskök i skitiga gränder och besökt några barer. Vi klarade av hela veckan utan den minsta antydan till vad australierna kallar för The Shits!

På fredag förmiddag landar vi i Göteborg - på lördagen ska jag på klassåterträff. Tvära kast från det ena till det andra. Men nu är vi hur som helst hemma snart - väldigt snart.

Vi ses!

Inga kommentarer: