2010-04-18

Uppdatering

Efter två och en halv månads resande var vi bara 13,5 timmar ifrån att landa på åtminstone Europeisk mark.

Nu sitter vi fast i Kuala Lumpur, och vet ungefär lika mycket som alla andra strandade resenärer. Air Asia X har nu officiellt ställt in vår flight, och de tre följande dagarnas avgångar mot London Stansted, så antalet strandade människor växer för var dag. När väl luftrummet öppnar igen kommer de som är inbokade på flyget för dagen att få komma iväg, vad som händer med oss andra vet vi inte än, men vi har fått ett löfte från Air Asias Operations Manager att vi ska komma hem på ett eller annat sätt.

Tyvärr är det väl så att ett Asiatiskt lågprisbolag som har Stansted som enda europeiska destination inte kommer få någon prioritet i luften, och därmed antagligen inte heller kommer kunna flyga över och landa på annan ort i Europa om nu molnet någonsin kommer blåsa över.

Efter två dagar på flygplatsen, och nu fjärde extradagen i KL börjar vi bli rätt trötta på det här - men det finns inte så mycket att göra. Vi planerar att spendera så mycket tid vi bara kan på hotellet vi lyckades få rum i tillsammans med ett gäng britter, för att inte spendera för mycket pengar.

Det är bara så typiskt: allt har gått smärtfritt ända till sista flygningen - hade vi varit på ett tidigare flyg hade vi åtminstone kommit till Europa - Londonflyget som lyfte klockan 10 fick landa i Frankfurt - och hade vi bara varit i Europa hade vi kunnat ta oss hem, även om det hade blivit väldigt bökigt.

Suck.

Vi återkommer när vi vet mer.

Inga kommentarer: