2009-04-01

Onsdag 1 april

The hunt continues. Efter jobb vill säga. Förutom att skicka arbetsansökningar till höger och vänster har vi den senaste veckan utforskat Auckland lite närmare. I lördags åkte vi ut på en 90-minuters kryssning i hamnen som var väldigt trevlig. Vi träffade en Norrköpingsbo som var på besök för att gå på bröllop, och hamnade på samma tripp som en samling gubbar i företagströjor som förde ett jävla liv och drack öl, vilket ibland gjorde det svårt att höra guidens berättande i högtalarna.

Senare samma dag följde vi med Jeremy och Jane till en park ute i förorten där det vankades avskedsfest för en vän som skulle flyga över till Europa. Det var trevligt, och vi blev bjudna på mat och dricka i en närliggande tapasbar. Dessutom blev jag värvad till ett fotbollslag flera av gästerna spelade i, och gjorde sedan på söndagen bejublad (nåja) comeback som benknäckarback. Resultatet blev vinst med 3-0, cirka 20 minuters speltid i lånad utrustning innan jag kravlade mig av planen helt utmattad och med stora hål i skinnet under båda mina stortår. Men det var trots allt jäkligt kul, och jag kommer fortsätta spela i det stundande seriespelet.

Det har nu visat sig att Auckland är en väldigt, väldigt kullig stad. Huvudstaden ligger placerad i ett område med inte mindre än utdöda 48 vulkaner, vilket förklarar saken. En del av dessa har vi redan vandrat upp för, bland andra Mt Hobson som ligger längs med vår gata, Mt Victoria och North Head som ligger på norra sidan staden i stadsdelen Devonport. North Head fungerade under världskrigen som försvarspost för staden, och det finns ett antal kanoner, utsiktsposter och underjordiska gångar kvar att vandra runt i. Inom en snar framtid planeras tripper ut till de närliggande öarna Rangitoto, Motutapu och Waiheke. Rangitoto är, helt otippat, en gammal vulkan-ö.

Tisdagar betyder likt Sydney billigt-billigt att gå på bio. I går var vi och såg en superbögig Sean Penn i Milk. Vilken fantastiskt bra film! Penns Oscar var välförtjänt, även om vi inte sett The Wrestler ännu.

En annan väldigt underhållande film vi såg häromdagen: African Odyssey. Vår flat-mate Jeremy och tre vänner gav sig ut på en nätt eftermiddagstripp med motorcykel. Från Kapstaden till London! Med sig hade de en liten filmkamera och dokumenterade resan som sedan klipptes ihop till denna dokumentär. Till detta ska tilläggas att ingen av dem var särskilt erfarna som motorcyklister. Rekommenderas starkt!

Bilder från veckan:

















Hörs snart igen.

3 kommentarer:

mattias sa...

Woah! Är det riktigt seriespel? Haha, ovanligt att du får blåsor på tårna. Compir compir;) Du har la bra grundkondis så de tar väl bara ett par matcher för dig så e du tillbaka i "storformen från lojal" Ha de gött

Danne sa...

Jepp, det ska börja en riktig serie nästa helg.. Så jag hoppas på förnyat förtroende från vår spelande coach!

Grundkondis var det ja... Det är otroligt vad snabbt en sådan försvinner. Det räcker med några år utom någon som helst regelbunden motion :D

BloodDawn sa...

Hahaha benknäckare som bara orkar spela 20 minuter! Men ett bra sätt att bli av med dina extra kilon du, det är ju alltid välkommet ;)