2009-06-12

Tillbaka i Auckland

Ja det blev bara en vecka av kiwiplockning. Säsongen tog slut och lika bra var väl det, för lönen var i väl något man möjligen hade kunnat leva på i Thailand. Lägg till en inflammerad muskel på det så får man se det hela som en räddning från framtida arbetsskador.

Men, Sara och jag fick i alla fall stanna en natt i Paihia, och det kan ha varit värt en veckas slit bara det. Det är lågsäsong nu, så vi fick ett jäkla fint hotellrum till ett väldigt bra pris - och åt färsk fisk på en liten restaurang runt hörnet. Tyvärr regnade det hela dagen efteråt, ganska typiskt efter en hel vecka med en knappt timmes moln på himlen, så vi gjorde inte så många stopp längs med vägen under bilfärden hemåt. Har lagt upp en del nya bilder i Fejsboksalbumet som finns länkat till höger.

Så, nu är det arbetssökning 24 timmar om dygnet igen. Men, som sagt, det är nu lågsäsong och det verkar som att många lämnat landet, förhoppningsvis blir även en del arbeten tillgängliga i och med det.

Här har det regnat i flera dagar nu, och prognosen ser lika ljus ut den:



Sara har en ledig dag denna fredag så vi var inne i stan och besökte en stor bokhandel som ska stänga igen dörrarna och nu säljer ut hela sortimentet med 40 % rabatt! Vi hittade en del intressanta titlar....




Så, nu har vi läsning ett tag framöver. Har som sagt ingen tv här i lägenheten, så det finns mer lästid än någonsin förr!

Dock vet vi nu att vi ska flytta ur lägenheten så småningom, någon gång i månadsskiftet juli/augusti. Jeremy och Jane ska flyga över till Frankrike och gifta sig i juli och kommer vara borta i tre veckor, vilket betyder egen lägenhet för vår del! När de kommer hem därifrån ska Jane flytta tillbaka och arbeta på ett sjukhus i Auckland, så de vill då ha lägenheten för sig själva igen. Men det är ju så pass långt fram - no worries.

Nu ska vi dricka te och försöka värma oss framför gasbrasan!


På återseende

2 kommentarer:

Anonym sa...

Små grodorna små grodorna...
Midsommar och typisk svenskt midsommarväder. Vi får väl dansa runt i gummistövlar.
Há det gott !!
Kram Kram
Anna -Chris - Elin - tim

mattias sa...

hahaha! digger denna där videon:)