2009-12-21

JULVECKA

Otroligt nog är det som bekant snart jul, men för vår del innebär det mest arbete. Sara jobbar tidigt onsdag till söndag både jul- och nyårsveckan. Själv har jag i dag måndag ledigt, arbetar sedan resten av veckan, är ledig juldagen, och ska sedan tillbaka till jobbet igen för åtta raka dagar över nyårsveckan. Vem behöver semester egentligen?

Som tur var hade vi dock en liten minisemester förra veckan. Vi lämnade Auckland på söndagen och tog oss norrut till Northland och Paihia. Vi hade relativt bra väder större delen av resan och hann med mycket roligt.

Första natten spenderade vi på en camping i Paihia som sagt, och på måndagsmorgonen åkte vi ut på en båtkryssning i Bay of Islands, där vi bland annat fick se “Hole in The Rock”, showande delfiner och vandra på en av de större öarna. Det var hur bra som helst, och efter trippen besökte vi Waitangi Treaty Grounds, den plats där avtal undertecknades mellan Maoriledare och brittiska kronan back in the days… Någon gång på 1800-talet. Väldigt intressant.

Efter det tog vi oss vidare längs med kusten över till nordöns västra sida och strandhålan Ahipara. Där stannade två nätter på ett hostel som vi visste skulle vara bra, men var bättre än så. Det var en gammal villa precis vid stranden, och vi hade tur nog att få det finaste rummet där vi kunde ligga i sängen och se havet och en svajande palm genom fönstret. Helt klart det bästa hostel vi bott på än så länge.

Efter första natten där åkte vi på en tur till Cape Reinga, landets nordvästligaste punkt där Stilla- och Tasmanska havet möts. På vägen upp gjorde vi stopp i Gumdigger’s Park, och åt lunch vid en fantastisk strand som jag inte kommer ihåg namnet på. Cape Reinga var nog höjdpunkten dock, vilken utsikt!

På hemvägen provade vi på att åka pulka nerför enorma sanddynor som finns i området, och bussen körde hela hemvägen längs med stranden.

När vi lämnade Ahipara på onsdagen körde vi längs med västra sidan av nordön genom Waipoua Forest, och stannade bland annat vid ett enormt, gammalt Kauriträd (Tane Mahuta) som fick Rumskulla-eken att framstå som en tandpetare. De som kan sina träd menar att det kan vara närmare två tusen år gammalt, och dess omkrets mäter närmare 18 meter. Förbannat stort helt enkelt.

***

I dag har vi båda varit lediga och spenderade förmiddagen i stan och käkade kinesisk Yum Char till lunch med folk från Saras jobb, och gick med i AA (inte för de som dricker, för de som kör bil). Det kostade oss 130 dollar för ett år och då får man bland annat road-side assistance och gratis bärgning, gratis hyrbil och annat vilket lär vara bra att ha om bilen skulle lägga av ute på någon ödslig landsväg i bergen om några månader.

***

Publiceringssystemet för bilder här på Blogger är sämre än en gammal Fiat, så slänger upp de flesta foton på Fejsboken, så kolla DÄR.

Några enstaka dock:







Vi hörs, och om inte tidigare; God Jul!

4 kommentarer:

Mattias sa...

Härligt med lite semester innan de tunga börjar:)
Själv ska man burna hem till hultan i morgon för lite julfirande. Lagom till avresa stundar ett jäkla snöoväder... TACK!
Blir la en träff med the old gang också. Kommer du vara hemma nästa jul? Var ett tag sen alla var samlade.
Ha de bäst!

Danne sa...

Ujuj, kör försiktigt!

Låter som en trevlig tillställning, och nästa jul kommer jag definitivt vara hemma och förberedd med Staropramen.

Fredrik sa...

Hej på er!

Tack för det fina julkortet! =) Låter som ni har det underbart! 5 januari drar jag iväg så har ni svårt att bestämma vart ni ska vidare (för hem åker ni väl inte ÄN?) så gör ett besök i Chicago vettja! =)

God jul!

Danne sa...

Oh yeah, Chicago vore en kul mellanlandning, men reskassan räcker inte hela vägen :D