2009-12-01

Sommaren är här!

I princip åtminstone. De senaste dagarna har varit kvalmiga, rätt gråa men jäklar så varma. Just nu, kvart över åtta på kvällen, visar termometern fortfarande 20 grader. Ännu en udda juletid väntar.

Återigen hade vi en måndag och tisdag ledigt, och hann med en hel del även denna gång; vi har tvättat i massor, skrubbat badrummet, cashat in min efterlängtade check från Australien, och spenderat det mesta av den på roliga prylar som rakblad, klippning, hårvax, campingstolar och en LED-lampa till tältet. Vi hann även med att se The Invention of Lying på bio, och äta en billig indisk lunch på norra sidan av staden.

I morgon väntar jobbet igen, om nu inte resten av veckan regnar bort. Prognosen ser inte lovande ut, men man kan heller aldrig riktigt lita på prognoserna här.



Annars planerar vi nu en långweekend (mitt i veckan) till den nordligaste delen av ön, där vi ska besöka Bay Of Islands och se Cape Reinga, landets mest nordvästliga punkt där Tasmanska och Stilla havet möts, som också är en helig plats för Maorierna. Enligt mytologin påbörjar de dödas andar sin resa in i efterlivet från udden.



Vi har nu även bokat ytterligare ett inrikesflyg i Australien nästa år. Vi ska flyga från Adelaide till Sydney med Tiger Airways, ett billigt asiatiskt flygbolag som tar extra betalt för allt man kan tänka sig. Vi valde att inte betala extra för att välja platser, så vi kan hamna i skilda säten om det inte vill sig väl. Å andra sidan kanske det skulle vara skönt efter att då ha varit på resande fot tillsammans i drygt två månader! (Till Sara säger jag som jag brukar, “Får man inte skämta här eller?!”)

Så, nu har vi bara två flyg kvar att boka: Cairns till Melbourne, och avslutningsvis Sydney tillbaka till Melbourne innan vi ska vidare mot Kuala Lumpur. Och ja, det är nog bäst att boka ett flyg från London också, annars lär vi bli strandade där den 15 april.


Nu ska vi sova, god natt!

Inga kommentarer: