2009-12-08

Ö-besök

Efter en hel veckas skitväder med alldeles för mycket regn, verkar det nu ha vänt och sommaren smugit sig fram igen. De senaste dagarna har varit härliga, och prognosen för resten av veckan ser väldigt lovande ut:



Vi har haft två riktigt sköna lediga dagar med perfekt väder för utflykter, så i söndags bestämde vi oss för att spendera måndagen på Waiheke Island, dryga 40 minuters båtfärd från Auckland, men med känslan av att vara hundratals mil ifrån storstadens rusningstrafik och bilköer.

Väl där hyrde vi en bil över dagen, och körde i runt hela ön med stopp vid fantastiska bukter, stränder och höga kullar med härlig utsikt över näraliggande öar och Hauraki-golfen.

På Waiheke produceras också en hel del fina viner. Tyvärr var många vingårdar stängda för provning eftersom vi var där på en måndag, men hann ändå med några besök (och några flaskor som kostade mer än våra genomsnittliga vinköp).

***

Nästa vecka åker vi upp till Northland som vi skrivit om tidigare, det ska bli roligt.

Om vädret vill kommer vi antagligen åka ut på en kryssning och kanske plaska runt med delfiner. Det har jag alltid velat uppleva, och om det inte blir denna gång så finns det fler chanser till det söderut.

***

Förra året när vi besökte Melbourne (och inte hade bokat boende i förväg), lyckades vi tajma in vår visit mitt i Australian Open. Inte bra. När vi ska dit nästa år är det istället Grand Prix. Det betyder svettiga motorfans, och än värre, svindyrt boende.

100 dollar per natt på hostel? Nej tack. Istället fick det bli Hotel Formule1. Fortfarande alldeles för dyrt dock…

Däremot lyckades vi hitta ett väldigt billigt boende i Sydney, vilket inte alltid är lätt. Mitt i CBD, nära till hamnen, Kings Cross, tåg och bussar ut till Bondi. Ska bli härligt att komma dit igen.

***

Här följer några bilder från gårdagen, fler finns i FB-albumen.



Vi hörs!

Inga kommentarer: