2008-02-04

Otäcka grejjer

Hej där,

i natt hände något som inte var speciellt kul. Klockan var drygt 0115 lokal tid, Sara hade somnat och jag hade försökt somna ett tag utan att lyckas. Helt plötsligt smäller det till utav bara helvette och hela vårt fönster skakade som om någon stod utanför och slog på det för fullt. På en microsekund blev jag helt klarvaken och Sara vaknade också till. Min första tanke var att det måste varit en bomb som briserat någon stans i närheten, för en del billarm gick igång. Sedan tänkte jag att kanske blixten slog ner runt knuten, men det hade varit förvånande för regnet hade dragit över och vi hade inte hört någon åska tidigare under kvällen.

Det dröjde bara någon minut innan vi hörde sirener i dussintal åka förbi på Broadway och uppenbarligen stanna ganska nära, och samtidigt började en hel del folk röra sig utanför på vår vanligtvis ganska lugna gata. Well, efter en lång stund somnade jag igen och kunde nu på morgonen läsa på Sydney Morning Heralds webbplats att det var en kycklingbutik som sprängts i luften.



Vi gick förbi där idag, dom har spärrat av ut till Broadway som är den stora kommersgatan här i området. När vi såg det som en gång var butiken förstod vi att det inte var så konstigt att det skakade om våra fönster, det fanns i princip inte ett helt fönster längs hela Mountain street. Riktigt otäckt var det hur som helst, och vi ska vara glada att vi inte bodde närmare. Dryga 1000 personer har fått evakuerats från sina lägenheter i byggnaden affären låg i och de omkringliggande. Den röda markeringen på kartan visar var butiken ligger, den gröna vår lägenhet.



Men idag verkar Sydney vara precis som vanligt, förutom avspärrningarna och alla nyfikna människor som beskådar den utbrända butiken. Nu hoppas vi på en lugn sista vecka innan skolstart, att Sara får ett jobb och att det ska sluta regna!

Vi hörs

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aj Aj det var ju ingen höjdare det där med explosionen. Men nu har det ju hänt så det ska väl till max otur om det händer er igen. Vilka härlig bilder från er trip. Jag får väl ladda in som bakgrundsbild och drömma mig bort.Blöt och gråtrist måndagmorgon i Vimmerby. Chris ligger nedbäddad i influensa...
Há det gott och ta väl hand om er.
Kram Kram Anna/ Chris

Helen sa...

FY vad otäckt, veganer är farliga typer, ät kött! nä jag bara hittar på, det kanske inte alls var veganer - eller djur aktivister som låg bakom det där... MEN om det var det så gör de ju rätt fast helt fel.... man ska så klart kämpa för att djur ska ha det drägligt men det där var HELT fel metod. (vet ni vad som låg bakom?)
Hemma i Borås är det vackert väder idag.... minus en grad och SOL, man tror ju knappt det är sant! då är det super vackert med den ytte pytte lilla snö vi har och världen ser genast lite piggare ut! pigg - är INTE jag.... trötttrötttrött - ska ladda lite batteri i solariet i25 minuter om en stund, då SER man lite piggare ut och får vila i värmen en låååång stund! ....och så kan man få hudcancer - jag veeet, men eftersom det så sällan sprängs kycklig affärer på trandared får man väl ta lite andra risker. När vi såg den lilla filmen som ni har lagt in här nere - som börjar med lite vacker natur och VIPS dyker - Nils Davidsson upp ! Då blev vi förvånade! JÖSSES vad lika de är Nisse och din DANIEL! (det tycker ALLA här...(läs:alla=8-9 pers). Det är nog något från ditt undermedvetna...hi hi.... du var säkert väldigt avundsjuk på Matilda när du var liten, och så vips 15 år senare hittar du en kopia! he he. Ha dt bra! lycka till med jobb sökandet. och var RÄDDA om er! Kram / Helen

Anonym sa...

Usch usch, låter läskigt det där! Men det låter som allt går bra annars, vilken tur ni haft med lägenheten! Sara, lycka till med jobbsökandet! Är helt övertygad om att det inte blir några som helst problem. Daniel, ta hand om Sara!! Kram kram//Anna-Lena