2010-02-05

Hej igen.

Sedan sist har vi bland annat kört längs en helt otrolig vägsträcka runt hela Eastland, och vi är nu nere i Napier, Hawkes Bay.


View Larger Map


View Larger Map

Det går inte att beskriva hur vacker Pacific Coast Highway var - ömsöm körde man runt krönet till ytterligare en vik eller kilometerlång sandstrand, eller slingrade sig upp genom bush och berg.




Vi spenderade natten på det näst snuskigaste boendet vi hittills upplevt. Vi fick börja vistelsen med att låna en spray för att spruta ihjäl kackerlackor som bodde i gardinerna i den cabin vi skulle spendera natten i. Enligt ägaren var det dock “bush roaches, not the dirty ones.” Han tyckte vi var fåniga.

Anledningen till att vi inte tältade var att vi ville gå upp extra tidigt för att ta oss de sista slingrande milen ut till East Cape och “världens mest östliga fyrtorn” för att uppleva soluppgången där. Den otäcka upplevelsen på campingen till trots, det var helt klart värt det…

Efter det gjorde vi, i ultra-kort-format:
- Körde vidare till Gisborne
- Solade och badade i havet, kollade in stan
- Körde vidare söderut genom Hawkes Bay och tog in på ytterligare en campingplats i Napier.

Den här staden är så läcker så ni kan inte tro’t. Hela staden fick i princip återuppbyggas 1931 efter en kraftig jordbävning, och då var Art Deco på modet. Ska vandra runt i morgon och ta mycket bilder. Innan vi ska ut och åka på en vintur vill säga..

Det får räcka för i dag, jag vaknade trots allt 4.30 i morse.

Vi hörs snart.

Inga kommentarer: