2010-02-07

Taupo

Hejsan. Här är vi nu:


View Larger Map

Det är varmt och skönt, och vi har mycket planerat inför de kommande dagarna.

Vi kommer inte alltid ha tid att skriva inlägg dagligen, så från och med nu kommer det oftast bli texter mer i dagboksform så ni vet ungefär vad vi sysslat med.


6/2

Utmattande dag, men ack så rolig längs med vägen.

Vi började med att lämna in bilen hos en slumpmässigt utvald mekaniker för att få den servad med ny olja och filter och annat ointressant innan vi gav oss av vidare. Under tiden beundrade vi arkitekturen i Napier, tog många foton och planerade vidare inför nästa dag.

När bilen var klar försäkrade mekanikern oss om att vi minsann fått en bra bil för de pengar vi betalat och borde säkerligen få tillbaka vad vi lade ut för den. Det var skönt att höra, och är vi bara ute i god tid kommer vi förhoppningsvis kunna sälja kärran i Christchurch innan vi flyger över Tasmanska havet.

Efter lunch blev vi upplockade på campingplatsen för att åka ut till några av Hawkes Bay bättre vingårdar och en halvdag av vinprovning. Det var mycket lyckat, och vi fick dricka en del grymt fina viner och en härlig platter som avslutning på vingården Vidal. En helt perfekt dag om man bortser från en dryg finne som försökte bevisa att han minsann visste mer om viner och vinodling än både odlarna själva och vår guide.

7/2

Under morgonens första timmar kollade vi oss runt i Napiers grannstad Hastings och åt glass i Rush Munro’s Garden. Efter det styrde vi kosan mot Taupo, där vi nu befinner oss. Efter att vi slagit upp tältet tog vi oss till stadens i-site och bokade in en båttur för morgondagen med Rapids Jet, och tog ett dopp i den stora sjön. På vägen tillbaka till tältet stannade vi och tog en titt hos Taupo Bungy… Får se om det blir ett besök till där de närmaste dagarna.

Vi har vant oss vid campinglivet, som faktiskt är rätt bekvämt på de här campingplatserna. På det här stället har vi varmvattenpooler, tennisbanor och ett spelrum.

Anyway, vi har haft en grym första vecka av trippen, och vi har väldigt mycket att se fram emot!

Hörs snart igen.


// Har nu lagt upp fler bilder på FEJSBOKEN

Inga kommentarer: