2010-02-26

Milford Sound Lodge

Var man än åker här i landet så tycks man längs vägen få uppleva oräkneliga antal wooow-stunder. Vi har nu kört från Queenstown (fantastiskt även där!) ner till Milford Sound, där vi nu ska stanna två nätter, för att i morgon ge oss ut och paddla kayak i sundet. Och jävlar i mig, vägen hit från Te Anau är nog det mäktigaste jag har sett (än så länge) i naturväg.

Nästa vecka kommer vi åka ner till sydöns sydspets och ta färjan över till Stewart Island, som ska vara ett av “the most rugged places” i landet. Ett av målen med den trippen är att få komma ut och förhoppningsvis se en Kiwifågel i det vilda.

När vi återigen går i land på sydön ska vi tillbaka mot Fiordland igen, men inte hela långa vägen upp till Milford Sound. I stället ska vi parkera bilen i Manapouri och åka på en övernattskryssning i Doubtful Sound, som till skillnad mot Milford är mycket svårare att ta sig till, och därför drar åt sig mindre turister. Pepp!

På det här lilla stället vi bor nu betalar man inte per tid uppkopplad för surfandet, utan efter antal brukade MB. Man kan säga att det inte är billigt utan att överdriva, så därför får bilder vänta ett par dagar.

Tre Kronor, jävla sopor!

Vi hörs.

1 kommentar:

mattias sa...

Kan bara hålla med...
Sämst när det gäller!