2010-02-16

Norr har bytts mot Söder

Då har vi lämnat Nya Zeelands Nordö och sitter just nu i Richmond på Sydön. Här ska vi resa runt i strax över en månad. Härligt!

Tre nätter spenderades i huvudstaden Wellington innan vi tog färjan över till Sydön. Vi bodde på hotell för första gången sedan vi började resa för två veckor sedan, vilket var tyst, varmt, rent och fantastiskt skönt. Wellington är mycket mindre än Auckland, och då allt är mer centrerat i stan uppfattas den mer som mysig, lättillgänglig och fantastisk trevlig. God mat, goda drinkar, kinesiskt nyår, museum, Botanic Gardens, höga höjder, vind, och härlig atmosfär kantade vår weekend i huvudstaden. Och vilken huvudstad det är! Varför bodde vi i Auckland och inte i Wellington förra året!? Kunde inte komma ihåg att stan var så härlig, när jag var här.. hrm... för 8-9 år sedan. Daniel tyckte lika bra om staden som fick agera Alla Hjärtans Dag- stad. Blev finfina drinkar hela kvällen lång. Och det fanns många barer att välja på, då Wellington med sina 300+ restauranger/caféer/barer har fler matställen per capita ÄN NEW YORK!

Här på sydön är inte lika mycket planerat som på nordön. Där var nästa vecka i princip redan bokad och klar, här har vi inte planerat morgondagen i detalj ännu. Men vi ska promenera en liten vandring på torsdag i Nationalparken Abel Tasman, en promenad på sisådär 4-5 timmar...

Vill bara poängtera att ja, det är Daniel som hoppar på Bungy filmen nedan. Och ja, det är jag som fnissar. Men det hade jag all rätt att göra, då jag själv hoppade dagen innan. Ja, JAG var först (om man inte räknar Karin som hoppade på samma ställe för ett år sedan...).

Nu är det dax att krypa in i tältet för ikväll. Tillsammans med Daniel, en kall Monteiths Beer och kanske första filmen i Sagan Om Ringen triologin (Extended Version) som inhandlades i huvudstan. :)

Inga kommentarer: