2010-02-24

Queenstown



Vi befinner oss nu i Queenstown, en skön liten stad som man kanske kan kalla sydöns, om inte hela NZ:s, äventyrsmecka.


View Larger Map

Här skulle man utan större problem kunna spendera flera veckor (och tusentals dollar) på nya aktiviteter varje dag, med allt från kayaking, bungy jumping, paragliding, white water rafting och skydiving till hästutflykter och Lord of The Rings-turer… Så ja, har man tid och pengar som sagt.

Vi kommer nog att ägna oss åt River-Sledging, och en del kostnadsfria vandringar som det också finns ett oändligt antal av här i trakterna.

Vägsträckorna vi har kört för att komma hit har varit helt otroliga. Det finns gott om väldigt mäktiga landskap här på sydön, utan att överdriva det minsta…

I dag har vi bland annat stannat till vid en vingård och ett “Cheeserie”, köpt en del goda ostar som vi svalt ner med vin från Marlborough. Man kan känna sig lite fisförnäm mitt bland alla äventyrsaktiviteter även här!

Campingen vi bor på nu är väldigt skön - man får känslan av att snubben som planerade bygget rökt en del substanser under arbetet. Vi har bland annat en uteplats med grill installerad i en gammal vedspis, i en byggnad med rör som bas, och ett skjul med en säng på taket, motellbyggnader med hippiemålade väggar… Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det hela, så det får väl bli lite bilder så småningom.

För våra fortsatta resor här i landet har vi nu bokat en tågresa kallad TranzAlpine som går från Christchurch på östkusten till Greymouth på västkusten och ska vara, ja även den sträckan, fantastisk. Det blir i princip det sista vi gör innan det är dags att flyga ut.

Inom några dagar kommer vi dock att ta oss ner till Milford Sound, och kanske, möjligen åka en övernattningskryssning istället för en kortare 2-timmarsvariant.

Det är så härligt att åka runt här, superlativen tar slut så fort att det är lönlöst att försöka beskriva allt vi ser.

Vi fick se Tre Kronors finne-bashing. Synd att matchen i sig var rätt så trist. Hoppas att vi kommer kunna komma över en tv i rätta tider inför fortsättningen.

Vi hörs!


Oj, hur kunde jag glömma det! På vägen när till Franz Josef körde vi förbi en liten turistinformation som erbjöd en väldigt bra pris för en helikoptertur över glaciärerna i området. Så, visst blev det en sån! Ingen av oss hade flugit helikopter tidigare, men det var riktigt härligt!


Gott och blandat från sist:



2 kommentarer:

Anonym sa...

Klarar snart inte mer info från er. Får väl sluta upp att gå in på er sida. Det verkar helt fantastiskt och här är det fortfarande massa massa massa massa snö och Kaaaaallllt !!
Det lär nog ligga kvar till midsommar !! (idag är det faktiskt sol och egentligen riktigt härligt vinterväder) Verkar jag tvetydig nej då!! Kram Kram Anna-Lena

Danne sa...

Är taket fortfarande helt så får man inte klaga! :D